Üsküp Mutfağı'ndan Çılbır

Nursel'in Mutfağı'nın bugünkü misafiri Leyla Aras oldu. Leyla Hanım, Bodrum mutfağına özgü "Kifle" , "Mandalina Reçeli" , "Limonlu Bar" , "Pirinçli Balık" ve "Çılbır" yaptı.

ÇILBIR 

1,5 kg kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 adet domates
7 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
Karabiber
Pul biber
Tarçın 
Tuz 
Soğanların hepsi doğranıp yağda kavrulur. İçine domates, tarçın, karabiber, pul biber  ve su  eklenir.  Servis tepsisine yayılır. Üzerine yuva açılır, yuvarların içine tereyağı konur; yumurta kırılır. Ardından yumurtalar pişene kadar fırına atılır. Çıktıktan sonra üzerine karabiber dökülür.