Nursel'in Mutfağı'nın bugünkü misafiri Leyla Aras oldu. Leyla Hanım, Bodrum mutfağına özgü "Kifle" , "Mandalina Reçeli" , "Limonlu Bar" , "Pirinçli Balık" ve "Çılbır" yaptı.
ÇILBIR
1,5 kg kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 adet domates
7 adet yumurta
Yarım çay bardağı su
Karabiber
Pul biber
Tarçın
Tuz
Soğanların hepsi doğranıp yağda kavrulur. İçine domates, tarçın, karabiber, pul biber ve su eklenir. Servis tepsisine yayılır. Üzerine yuva açılır, yuvarların içine tereyağı konur; yumurta kırılır. Ardından yumurtalar pişene kadar fırına atılır. Çıktıktan sonra üzerine karabiber dökülür.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.