Mardin Mutfağı'ndan Kuru Meftune

MARDİN / HİLAL HANIM'IN MUTFAĞINDAN:

''KURU MEFTUNE'' MALZEMELER:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı 1 dizi kuru patlıcan 1 dizi kuru kırmızı biber 10 adet kuru domates2 adet kuru soğan 2 baş sarımsak 1 çay bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber Su
Kurutulmuş patlıcan ve biberler kaynayan iki ayrı tencerede haşlanır. Kuru soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Üzerine kuzu kuşbaşı et eklenip çevrilir. Suyla seyreltilen 3 yemek kaşığı salça ilave edip kavrulur. Kuru domatesler de eklendikten sonra üzerine az su ilave edilen et kaynamaya bırakılır. Kaynayınca haşlanmış patlıcan ve biberler ilave edilir. Üzeri örtülene kadar su ilave döküldükten sonra sarımsaklar, tuz ve pul biber eklenerek pişirilir.