Adana Mutfağı'ndan Horzum Tepesi

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Hacer Yaşar oldu. Hacer Yaşar, Adana mutfağına özgü "Horzum Tepesi", "Çöp Şiş", "Karakuş Tatlısı" ve "Yeşil Mercimek Köftesi" hazırladı.

HORZUM TEPESİ

1,5 kg dolmalık biber
5 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
8 adet yeşil sivri biber
5 adet domates
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber 
Karabiber
Tuz
SÜSLEMEK İÇİN
Süzme yoğurt
Taze nane
Soğanlar doğranır. Patlıcanlar soyulup küçük küpler halinde doğranır. Biberler yağa atılır, rengi hafif döndürülür. Soğanlar yağda hafif kavrulduktan sonra patlıcanlar içine atılır. Ayrı bir tencerede doğranmış sivri biber ve domates piştikten sonra patlıcana katılıp karıştırılır, baharatları da eklenip harç hazır hale getirilir. Kızarıp beklemiş biber dolmalarına doldurularak servis tabağına ters yerleştirilir.