Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Fadime Elbay, Sivas mutfağına özgü "Sivas Ketesi", "Patlıcan Pehli", "Gazete Baklavası" ve "Yumurtalı Subura" hazırladı.
SİVAS KETESİ
HAMURU İÇİN
6 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı sıvıyağ
3 çay kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz
İÇ HARCI İÇİN
4 yemek kaşığı tereyağı (200 gr)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam toz şeker
HAMURLARI YAĞLAMAK İÇİN
3 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için, unu eleyerek bir kaba koyun. Ardından yumurta akını, ılık sütü, ılık suyu, sıvıyağı, mayayı ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra, elinizle rulo şekline getirip 3 parmak kalınlığında kesip tekrar yuvarlayın. Diğer tarafta iç harcı için, tereyağını ve sıvıyağı bir tavaya koyup unu da ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip karıştırın. Başka bir tarafta da hamurları yağlamak için tereyağını eritin. Yuvarladığınız hamurları ince bir şekilde açın. Açtıktan sonra, erittiğiniz yağla yağlayıp 4 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz hamurları üst üste koyup yine 4 parmağınızla bol bir şekilde rulo gibi sarıp alt tarafını kapatın. İçerisine yaptığınız iç harçtan koyup üst tarafını da kapattın. Ardından bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra buzdolabında 5-10 dk bekletin. Bekledikten sonra, tekrar elinizle fincan altı kadar açıp tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısını, yağı ve şekeri de karıştırıp üzerine sürdükten sonra, 180 derecede fırına vererek pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.