Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Melihan Acartürk oldu. Melihan Acartürk, Uşak mutfağına özgü"Tarhana Köftesi", "Kavurmalı Kuru Dolma", "Gül Tatlısı" ve "Tel Börek" yaptı.
TARHANA KÖFTESİ
3 adet kuru soğan 3 adet kırmızı biber 5 adet yeşil biber 2 adet domates Bir bağ taze nane 1 kilo yoğurt 2,5 kilo un 1 paket yaş maya veya ekşili maya Tuz
Kızartmak İçin;
1,5 su bardağı sıvıyağ
Soğanları, biberleri, domatesi rondodan geçirip çok ufak hale getirin. Daha sonra hepsini bir kaba alıp üzerine naneyi ince ince kıyıp ekleyin. Sonrasın da yoğurdu ve tuzu da ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Maya ve unu da ekleyip iyice yoğurun. Sonrasında üzerini kapatıp 4-5 saat dinlendirin. Dinlendikten sonra elinizle ufak parçalar koparıp düzledikten sonra kızartarak servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.