Video poster resmi
Uşak Mutfağı'ndan Tarhana Köftesi

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Melihan Acartürk oldu. Melihan Acartürk, Uşak mutfağına özgü "Tarhana Köftesi", "Kavurmalı Kuru Dolma", "Gül Tatlısı" ve "Tel Börek" yaptı. 

 

TARHANA KÖFTESİ

3 adet kuru soğan
3 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
2 adet domates
Bir bağ taze nane
1 kilo yoğurt
2,5 kilo un
1 paket yaş maya veya ekşili maya
Tuz

Kızartmak İçin;

1,5 su bardağı sıvıyağ

Soğanları, biberleri, domatesi rondodan geçirip çok ufak hale getirin. Daha sonra hepsini bir kaba alıp üzerine naneyi ince ince kıyıp ekleyin. Sonrasın da yoğurdu ve tuzu da ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Maya ve unu da ekleyip iyice yoğurun. Sonrasında üzerini kapatıp 4-5 saat dinlendirin. Dinlendikten sonra elinizle ufak parçalar koparıp düzledikten sonra kızartarak servis edin.