KATMER Hamuru İçin; Yarım kilo un Bir tutam tuz Aldığı kadar su İçi İçin; 250 gr kaymak 1,5 su bardağı boz toz fıstık 1,5 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağı Hamurları Açmak İçin; 1 su bardağı sıvıyağ
Bir kaba unu koyup üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Sonrasında suyu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduktan sonra mayalanması için 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada içi için bir tavaya tereyağını koyup eritin. Hamur dinlendikten sonra 5 bezeye ayırın. Sonrasında elinize sıvıyağ sürerek hamurları elinizle açın. Açtıktan sonra üzerine erittiğiniz yağdan sürün. Sonrasında üzerine toz şeker ve antep fıstığı serpip, kaymaktan koyun. Daha sonra dörde katlayıp tepsiye dizin. Fırına vererek 180 derecede pişirin. Piştikten sonra dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.