Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Nur Filiz oldu. Nur Filiz, Sakarya'dan Romen mutfağı lezzetlerine özgü "Romen Köftesi", "Kozanak", "Ekmek Çanağında Sebze Çorbası" ve "Krep Bohçası" hazırladı.
KREP BOHÇASI
MUHALLEBİSİ İÇİN
3,5 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet muz
3 yemek kaşığı labne peyniri
KREBİ İÇİN
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
Sıvı yağ
Önce yumurtalar çırpılır. Muhallebi hazırlanır. Çırpılan yumurtalara krep malzemeleri ve kakao eklenir. İçi için muzlar dilimlenir ve muhallebiye atılır. Krepler tavaya ince dökülüp pişirilir. İçine muhallebi eklenir. Bohça gibi sarılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.