Nursel'in Mutfağı'nın bugünkü misafiri Leyla Aras oldu. Leyla Hanım, Bodrum mutfağına özgü "Kifle" , "Mandalina Reçeli" , "Limonlu Bar" , "Pirinçli Balık" ve "Çılbır" yaptı.
KİFLE
1 çay bardağı süt 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 200 gr tereyağı 4 adet yumurta Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta
Beyaz susam
Sıvı yağ
Hazırlanan hamur bekletildikten sonra iki parçaya bölünüp genişçe açılır. Önce dörde bölünür. Ardından sekiz parçaya ayrılır. Her parça yuvarlanarak sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürülüp beyaz susam atılır. 180 derecelik fırına atılır. Piştikten sonra servis tabağına alınır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.