Nursel'in Mutfağı'nda Zonguldak'ın lezzetlerinden "Tavuklu Tirit" tarifi verildi.
1 bütün tavuk 1 adet kuru soğan Yarım limon 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı Su
HAMURU İÇİN:
2 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz biber Tavuk, içine ikiye bölünmüş kuru soğan, yarım limon, tuz ve 3 su bardağı kadar su koyulduktan sonra düdüklü tencerede pişirilir. Haşlanan tavuk çıkartılarak didilir. Hamuru için, yumurtalar, süt, su, tuz karıştırılır. Unu kontrollü olarak katılır ve hamur yoğurulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Bezeler açılır ve sacta önlü arkalı pişirilir. Yufkaların sığacağı büyüklükte bir tava tereyağla yağlanır. Yufkalar aralarına su ve sıvıyağ karışımı gezdirilerek ıslatılır ve tavada üstüste dizilir. Ardından ocakta önlü arkalı çevirilerek pişirilir. Pişen börek sunum tepsisine alınır, dörde bölünür. Didilen tavuklar üzerine alınır. Tavuğun suyundan birkaç kepçe dökülür. Üzeri için, tereyağı ve sıvıyağ kızdırılır, içine toz biber katılır. Bu sos tiritin üstüne gezdirilerek servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.