Arap Dolması

Nursel Engin, Adana mutfağına özgü "Arap Dolması" tarifi verdi.

MALZEMELER

50 adet kuru patlıcan
10 adet kuru domates
Yarım kg dana kıyma
3 su bardağı pirinç
3 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nohut
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Su
Sosu İçin
7 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru nane
Kuru patlıcanlar suyun içine atılır. Pirinç ıslatılır, domatesler doğranır. İç harcı için pirinç, dana kıyma, karabiber, pul biber, salçalar, domates, sıvı yağ, nohut ve nar ekşisi karıştırılara yoğrulur. Islanan kuru patlıcanlar ocaktan alınır. Kuru domateslerin tuzu alınır. Ardından kıyılmaya başlanır. Doğranan domatesler iç harca atılır ve tekrar ağ eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Hazır olan harç patlıcanların yarısına kadar doldurulur. Dolmalar iç içe geçirilerek tencereye yerleştirilir. Sarımsak ve nane tuz ile birlikte dövülür, piştikten sonra eklenir. Suyu eklenerek pişirilir.