Enginar Dolması

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Feray Bayraktar oldu. Feray Bayraktar,Tatar mutfağına özgü lezzetlerden "Cantık", "Enginar Dolması", "Çayır Otlu Kuzu İncik" ve "Elmalı" yaptı.

ENGİNAR DOLMASI

1 bütün yapraklı enginar
1 kilo yaprak
2 adet limon
İÇ HARCI İÇİN
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
Bir tutam taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı salça
2 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Yenibahar
Tuz
Öncelikle enginarları sapını koparıp alt kısmını bıçakla keserek düzleyin. Ardından enginarın iç kısmını alıp kalan yapraklarının aralarını açın. Daha sonra enginarın kararmaması için iç kısmını ve dış kısmına limon sürün. Diğer tarafta iç harcı için soğanları ufak ufak doğrayıp pirinci yıkayın. Ardından bir kaba alıp üzerine yeşillikleri doğrayarak ekleyin. Sonrasında salça, zeytinyağı, baharat ve tuzunu da ekleyip karıştırın. Daha sonra enginarın içini ve yapraklarının arasını iç harçla doldurun. Yapraklara ise bu iç harçtan koyup sarın. Tencerenin ortasına içini doldurduğunuz enginarı yerleştirin. Kenarlarına da sardığınız yaprakları yerleştirip üzerine çıkacak kadar sıcak su ekledikten sonra kısık ateşte pişirin.