Patates Çanağı

8 adet patates

İç Harcı İçin;

Yarım kilo satır kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber

Sosu İçin;
2 yemek kaşığı domates salçası
Su

 

Süslemek İçin;

Çeri domates 
Sivri biber

Kızartmak İçin;Sıvıyağ

Patatesleri soyup içlerini çıkarın. İç harcı için soğanları doğrayın. Bir tavaya sıvıyağ koyup doğranan soğanları ekleyin. Sonrasında kıymayı ekleyip kavurun. Üzerine tuz, karabiber, pul biberi ekleyip pişirin. Diğer tarafta içlerini çıkarttığınız patatesleri hafif kızartın. Kızaran patateslere yaptığınız iç harcı koyup tepsiye dizin. Domatesleri ortadan kesip biberlerle birlikte patateslerin üzerine koyun. Son olarak üzerine salçalı su yapıp dökerek, fırına verip 225 derece pişirin.