Hamuru İçin; 2,5 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta Yarım çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Bir tutam tuz 2,5 su bardağı Un İçi İçin; 300 gr gün kurusu 1 su bardağı su 1 su bardağı ceviz içi Kalıbı Yağlamak İçin; Tereyağı Süslemek İçin; Fındık
Hamuru için un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir kaba koyarak karıştırın. Karıştırdıktan sonra üzerine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini iyice kapatıp buzdolabında dinlendirin. İçi için gün kurusu ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Diğer tarafta cevizleri hafif iri olacak şekilde dövüp sonrasında kavurun. Kayısıları kaynattıktan sonra blender dan geçirerek püre haline getirin. Kavurduğunuz cevizleri ve püreyi bir kaba koyup karıştırın. Sonrasında soğumaya bırakın. Dinlendirdiğiniz hamuru açın. Açtıktan sonra turta kalıbınıza göre kesin. Kalıbı iyice yağlandıktan sonra kestiğiniz hamurları kalıba göre yerleştirin. Çatalla bir iki yerinden delik açtıktan sonra içerisine yaptığınız iç harcı koyarak fırına verin. 180 derece de 20 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine fındık koyarak servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.