Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden "Patlıcan Kebabı" tarifini verdi.
Malzemeler;
1.5 kilo patlıcan
1 baş taze sarımsak
ZeytinyağıKöfte için:
1.5 kilo dana kuzu karışık bıçakarası kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin.Bu aşamada kıyma, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları tepsiye dizin. Bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayın. Aralarına sarımsakları yerleştirip üzerine zeytinyağı sürün. 200 derece fırında pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.