Kayseri Tiridi

Nursel Ergin mutfaktaki konuğu Gül Tecir ile Kayseri'nin eşsiz yemeklerinden Kayseri Tiridi yapıyor. 

2 adet tavuk budu

1 adet bütün tavuk göğsü

Bir tutam tuz

Hamuru için;

500 gr un

2 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Bir tutam tuz

Aldığı kadar su

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

Pulbiber

Tavuk göğsünü ve tavuk budunu yıkayıp bir tencereye alın kaynamaya bırakın. Haşlanan etlerin suyunu süzün, didikleyin. Hamuru için; Un, yoğurt, su, tuz ve sıvıyağ ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve tavanızın büyüklüğünde açılır. Az sıvıyağ eklediğiniz tavada çevirerek pişirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz. Tepsinin ortasına bir kasede yoğurt koyun. Ilımış tavuk suyunu yavaş yavaş yufkalara gezdiriyoruz. Yufkalar yumuşayana kadar bu işlemi yapıyoruz. Birden çokça dökmeyin hamur olur. Sonra üstüne didiklediğimiz tavukları döküyoruz. En son tereyağlı Pulbiberi gezdirin. Afiyet olsun.