Nursel Ergin mutfaktaki konuğu Gül Tecir ile Kayseri'nin eşsiz yemeklerinden Kayseri Tiridi yapıyor.
2 adet tavuk budu
1 adet bütün tavuk göğsü
Bir tutam tuz
Hamuru için;
500 gr un
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Tavuk göğsünü ve tavuk budunu yıkayıp bir tencereye alın kaynamaya bırakın. Haşlanan etlerin suyunu süzün, didikleyin. Hamuru için; Un, yoğurt, su, tuz ve sıvıyağ ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve tavanızın büyüklüğünde açılır. Az sıvıyağ eklediğiniz tavada çevirerek pişirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz. Tepsinin ortasına bir kasede yoğurt koyun. Ilımış tavuk suyunu yavaş yavaş yufkalara gezdiriyoruz. Yufkalar yumuşayana kadar bu işlemi yapıyoruz. Birden çokça dökmeyin hamur olur. Sonra üstüne didiklediğimiz tavukları döküyoruz. En son tereyağlı Pulbiberi gezdirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.