Erzincan Mutfağı'ndan Kelecoş

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Gönül Tuncay oldu. Gönül Tuncay, Erzincan lezzetlerine özgü "Civil Fasulye Mıhlası"  , "Tavşanlama", "Kuru Baklava" ve "Kelecoş" pişirdi.

KELECOŞ

350 gr kavurma
7 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz 
YUFKASI İÇİN
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı ılık su 
Aldığı kadar un
YUFKALARI ISLAMAK İÇİN
Kurut ya da ayran 
2 su bardağı su 
3 diş sarımsak
Soğanlar baharatı ve yağıyla birlikte kavrulur. Kurut toprak kapta eritilir. Hazırlanan yufkalar sacda pişirilir.  Kırılıp servis tabağının altına konur. Kavurmalar küp küp kesilip soğanların içine atılır. Eritilen kurut yufkaların üzerine dökülür. Kavurmalı soğan üzerine yayılır.