Nursel Ergin’in sunumuyla “Nursel’in Mutfağı”Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.Yapımcılığını Postmodern FilmProduction’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Türkiye’nin her yerinden lezzetleri ve bilinmeyen tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak.
Nursel Ergin bu programda bazen daha önce evlerine konuk olduğu ev hanımlarını, bazen de yeni tanışacağı ev hanımlarını kendi evinde, kendi mutfağında ağırlayacak.
Her gün ayrı bir yöreden bir ev hanımı Nursel’in Mutfağı’ndakonuk olacak. Nursel Ergin’in kendi evinde günlük hayatının içinde, misafir sıcaklığında konuk edeceği ev hanımları Anadolu’nun muhteşem mutfağını ekranlara taşıyacak. Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Selma Ekinoldu. Selma Ekin, Mardin mutfağına özgü "Karagöz Tatlısı", "Teşt", "Büryan Pilavı" ve "Kitelraha"yaptı
TEŞT
1 adet bütün kuzu kol Bir baş sarımsak 5 adet orta boy kuru soğan 7 adet domates 10 adet sivri biber 8 adet kırmızı biber Tohum yenibahar Tuz
Öncelikle etleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Sonrasında etleri tuzlayın. Aralarını bıçakla sarımsak ve baharat koyacak kadar delikler açın. Açtığınız deliklere kabukarını soyduğunuz sarımsakları ve yeni baharı yerleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş soğanları bütün bütün koyun. Kalan sebzeleri de üzerine bütün bütün koyup etlerin üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına göndererek yada kendi fırınına koyarak 4 saat kadar pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.