1,5 kilo kuzu parça eti 5 adet kuru yufka Yarım çay bardağı sıvıyağ Et suyu Tuz
Pilavı İçin;
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber
Üzeri İçin;
Tereyağı
Etten bir parça ayırıp kalan etleri bir tencereye koyarak haşlayın. Ayırdığınız parçayı kuşbasından daha küçük doğrayın. Bir tavaya yağ koyup doğradığınız etleri ekleyerek kavurun. Pilavı için pirinçleri ıslayın. Bir tencereye yağ koyup ısladığınız pirinçleri süzüp ekleyin ve kavurmaya başlayın. Sonrasında haşlanan etin suyundan ekleyerek pilavı pişirin. Kavrulan etlere kuru yufkaları parçalayıp ekleyin. Üzerine biraz et suyundan da ekleyerek çok hamurlaşmayacak şekilde suyunu çektirin. Bir tepsiye kavrulan etleri ve yufkaları koyarak kenarlarına yayın. Orta kısmına yaptığınız pilavı döküp karabiber ekleyin. Pilavların üstüne de haşlanan etleri koyun. Son olarak üzerine tereyağı eritip dökerek 180 derecede pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.