Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu İlknur Çolakoğlu oldu. İlknur Çolakoğlu, Antakya mutfağına özgü "Ispanaklı Boraniye", "Külçe", "Künefe" ve "Kağıt Kebabı" yaptı
KÜNEFE
4 yemek kaşığı tereyağı ( 200 gr) 700 gr tel kadayıf 500 gr tuzsuz künefe peyniri Şerbeti İçin; 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su Yarım limon
Üzeri İçin;
Toz antep fıstığı
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine bir kaç damla limon sıkın. Diğer tarafta tel kadayıfları ince ince kıyın. Kıydığınız kadayıfları bir kaba koyup tereyağını eriterek üzerine dökün. Sonrasında kadayıfla yağı iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Peynirleri elinizle ufalayın. İkiye böldüğünüz kadayıfları bir kısmını tepsiye yayıp üzerine ufaladığınız peynirleri kenarlara gelmeyecek şekilde ekleyip üzerine de kalan kadayıfları koyun. Sonrasında üzerine iyice bastırarak ocakta her iki tarafını da pişirin. Pişen künefeye ılık şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra üzerine toz fıstık serperek servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.