Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu İlknur Çolakoğlu oldu. İlknur Çolakoğlu, Antakya mutfağına özgü "Ispanaklı Boraniye", "Külçe", "Künefe" ve "Kağıt Kebabı" yaptı
KÜLÇE
Hamuru İçin;
1 kg un 1 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım su bardağı sıvıyağ Aldığı kadar ılık su
Sosu İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı kömbe baharatı 1 yemek kaşığı çekilmiş rezene 1 yemek kaşığı çörekotu 1 yemek kaşığı susam Hamurları Yağlamak İçin; Sıvıyağ
Hamuru için, unu bir kaba koyup içine maya, tuz, şeker ve sıvıyağ ekleyip suyunuda ekledikten sonra yoğurun. Sosu için tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içinde sıvıyağ ekleyin. Kömbe baharatı, çekilmiş rezene çörekotu ve susamı da ekleyip karıştırın. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp bezeleyin. Bezelediğiniz hamurları elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine sostan döküp rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra gül şekline getirip tepsiye dizerek fırında pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.