Antakya Mutfağı'ndan Külçe

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu İlknur Çolakoğlu oldu. İlknur Çolakoğlu, Antakya mutfağına özgü "Ispanaklı Boraniye", "Külçe", "Künefe" ve "Kağıt Kebabı" yaptı

 

KÜLÇE

Hamuru İçin;

1 kg un
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar ılık su
 

Sosu İçin;
 

1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kömbe baharatı
1 yemek kaşığı çekilmiş rezene
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam
Hamurları Yağlamak İçin;
Sıvıyağ

Hamuru için, unu bir kaba koyup içine maya, tuz, şeker ve sıvıyağ ekleyip suyunuda ekledikten sonra yoğurun. Sosu için tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içinde sıvıyağ ekleyin. Kömbe baharatı, çekilmiş rezene çörekotu ve susamı da ekleyip karıştırın. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp bezeleyin. Bezelediğiniz hamurları elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine sostan döküp rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra gül şekline getirip tepsiye dizerek fırında pişirin.