Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Canan Cantürk oldu Canan Cantürk, Erzincan mutfağına özgü “Kızartma”, “Kesme Kadayıf”, “Kanküllü Pilav” ve “Tarhana” yaptı
1,5 kilo kuzu kaburga 3 adet patates 7 adet yeşil biber 300 gram arpacık soğan 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Su
Kemikli kaburga etleri içine 1 su bardağı kadar su dökülerek 5 dakika kaynatılır, kefi alınır. Ardından güvece alınır, içine 1 su bardağı su konarak burada da 5 dakika haşlanır. Salça etin suyuyla inceltilir, içine tuz, pul biber, karabiber katılırak karıştırılır. Bu karışım güvece konur. Doğranmış patates ve biberler, soyulmuş arpacık soğan, sarımsaklar da katılarak pişmeye bırakılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.