Kızartma

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Canan Cantürk oldu Canan Cantürk, Erzincan mutfağına özgü “Kızartma”, “Kesme Kadayıf”, “Kanküllü Pilav” ve “Tarhana” yaptı

1,5 kilo kuzu kaburga 
3 adet patates 
7 adet yeşil biber 
300 gram arpacık soğan 
4 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı karabiber 
Su 
 

 

Kemikli kaburga etleri içine 1 su bardağı kadar su dökülerek 5 dakika kaynatılır, kefi alınır. Ardından güvece alınır, içine 1 su bardağı su konarak burada da 5 dakika haşlanır. Salça etin suyuyla inceltilir, içine tuz, pul biber, karabiber katılırak karıştırılır. Bu karışım güvece konur. Doğranmış patates ve biberler, soyulmuş arpacık soğan, sarımsaklar da katılarak pişmeye bırakılır.