Pırasaları temizleyerek yaklaşık 5 parmak uzunluğunda dilimleyin. Bir kenarından çizikler atın. Bir tencerede tuzlu su ile haşlayın. Pırasalar yumuşayıp katları açıldığında ocaktan alarak süzün. (Haşlama suyunu dökmeyin, yemek pişerken bu suyu kullanacağız.)İç harcı için; Soğanları yemeklik minik minik doğrayın, üzerine kıymayı , bulguru , biber salçasını, zeytinyağı, pulbiber, karabiber, tuz ilave ederek yoğurun. Salçalı sosu için; sıvıyağda biber salçası ve biraz su ile hafif kavurun. Pırasaların katlarını açın ve iç kısımlarındaki şeffaf zarları temizleyin. Tek tek her birini temizledikten sonra sarma işlemine başlayabilirsiniz. Pırasaların içine iç harçtan koyarak sarın ve sarmaların her iki yanını una bulayın. Pişirme tencerenizin dibine önce salçalı sosunuzu sonra havuçları dilimleyip koyun, üzerine sardığınız pırasaları sıralayın. En üstünü de yine havuçları dizin. Sıvıyağ, tuz, sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.