Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Ayhan Uluekmekçi ve Feriha Çöllü oldu. Ayhan Uluekmekçi ve Feriha Çöllü, Tokat mutfağına özgü "Aşaltı", "Cevizli Kadayıf", "Güveçte Yaprak" ve "Cevizli Haşhaşlı Burma" yaptı.
GÜVEÇTE YAPRAK
1 kilo yaprak
Yarım kilo dana kıyma
3 parça kemikli dana eti
2,5 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Pul biber
Karabiber
Tuz
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için, ince bulguru ve kıymayı bir kaba alın. Daha sonra soğanları ince ince doğrayıp ekleyin. Ardından salçayı, baharatları ve sıvıyağı ekleyin. Son olarak maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyıp ekledikten sonra iyice yoğurun. Daha sonra yapraklara bu yaptığınız iç harçtan koyup ufak bir şekilde sarın. Diğer tarafta sarmayı pişireceğiniz güvecin altına kemikli etleri yerleştirin. Üzerine sardığınız sarmaları da dizip sıcak suyunu ekleyerek pişirin. Pişmeye yakın üzerine sıvayağ gezdirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.