Biber Aşı

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Esra Demiroğlu oldu. Esra Demiroğlu, Kütahya mutfağına özgü "Kadınbudu Köfte", "Kuru Yufkadan Kaymaklı Baklava" ,"Mercimekli Sini Mantı" ve "Biber Aşı" pişirdi.

BİBER AŞI

1 dizi kurutulmuş dolmalık biber
2 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Biberler sıcak suya atılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Soğan ve salça karıştırıldıktan sonra içine su eklenir. Kaynayan biberlerin suyu süzüldükten sonra pirinçle birlikte soğan tenceresine eklenir. Su eklendikten sonra pişmeye bırakılır.