Kayseri Tandır Böreği

Pelin Karahan'la Nefis Tarifler'in 127. Bölümünde; Pelin Karahan bugün; Ümmühan Tunca ile Kayseri Tandır Böreği tarifinin yapımını gösterdi.

Malzemeler; 

Hamuru için;
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/4 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için;
Yarım kg dana kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Arası için;
250 gram bitkisel margarin
4 yemek kaşığı tahin
Üzeri için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörek otu