Hamurları yağlamak için;1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI Geniş bir kaba un konur. Ortasında havuz açılır. Tuz , şeker ve yarım paket mayası bırakılır. Aldığı kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 20 dakika dinlendirilir. Dana kıyma bir kaba alınır. Domates salçası, nar ekşisi, rendelenmiş soğanlar katılır. Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılıp harmanlanır. Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Her beze sıvıyağ ile genişletilip iki kenarından kapatılır. Sonra çıkan dikdörtgen şeklin uzun kısımları üstüste kapatılarak kare şekili verilir. Yağlanan fırın tepsisine alınır. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç konur ve 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.