Kaytaz Böreği

Kaytaz Böreği;


Hamuru için;
500 gr un

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 fiske tuz 

Aldığı kadar ılık su


İç harcı için;


500 gr yağsız dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz, Karabiber, Pulbiber


Hamurları yağlamak için;1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI Geniş bir kaba un konur. Ortasında havuz açılır. Tuz , şeker ve yarım paket mayası bırakılır. Aldığı kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 20 dakika dinlendirilir. Dana kıyma bir kaba alınır. Domates salçası, nar ekşisi, rendelenmiş soğanlar katılır. Karabiberi, pulbiberi ve tuzu atılıp harmanlanır. Dinlenen hamurdan yağlanan elle ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Her beze sıvıyağ ile genişletilip iki kenarından kapatılır. Sonra çıkan dikdörtgen şeklin uzun kısımları üstüste kapatılarak kare şekili verilir. Yağlanan fırın tepsisine alınır. Üzerlerine hazırlanan kıymalı harç konur ve 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Afiyet olsun.