Pirinçli Börek Yapımı; Hamuru için;2 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 yumurta1 çay kaşığı karbonatAldığı kadar un İç harcı için; 150 gr dana kıyma1 adet kuru soğanYarım su bardağı pirinçKarabiberTuz Kızartmak için; 1,5 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; Kıymaya tuz, rendelenmiş soğan , haşlanmış pirinç ve karabiber ekleyip yoğurun. Hamuru için; yoğurt, sirke, yumurta, aldığı kadar un , karbonat kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. . Üzerini kapatıp 5 dk dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparın. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp ortasına pirinçli iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Börekler kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.