Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Sinem Nadri oldu. Sinem Nadri, Gürcü ve İran mutfağına özgü "Gürcü Böreği", "Baklalı Dereotlu İran Pilavı", "İran Kebabı" ve "Hinkal"yaptı.
Hamuru İçin;
2,5 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt Bir tutam tuz 2 yemek kaşığı sıvıyağ
İçi İçin;
2 su bardağı ceviz içi 3 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı süt
Hamurları Açmak İçin;
Nişasta Un
Hamuru için, unu bir kaba koyun. Daha sonra üzerine ılık sütü, tuzu ve sıvıyağı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Sonrasın da mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp dinlendirin. Bu sırada iç harcı için, cevizi rondodan geçirin. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra açın. Üzerine tereyağını eritip sürün. Sonrasında rondodan geçirdiğiniz cevizi üzerine serpin. Daha sonra toz şeker serpip oklavaya sararak büzüştürün. Geniş bir tepsiye gül gibi sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde yapıp etrafına sarın. Son olarak üzeri için, tereyağı eritip, sıvıyağ da karıştırarak hamura dökün. Son olarak üzerine toz şeker de serpip 180 de fırına vererek pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.