Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Tenzile Telli oldu. Tenzile Telli, Osmanlı Saray Mutfağı'na özgü "Hidiv Çorbası", "Yufkada Balık", "Saray Helvası" ve "Dane-i Kıymalı" yaptı
YUFKADA BALIK
3 adet levrek Yarım kg ıspanak 1 adet yufka 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet kuru soğan Karabiber Tuz
Marinesi İçin;
1 su bardağı süt 3 diş sarımsak 1/2 çay bardağı zeytinyağı Pul biber Tuz
Sunumu İçin;
Roka Limon
Ayıklanmış, temizlenmiş ve ikiye bölünmüş levreklerin marinesi için sarımsakları rendeleyip, balıkları bir kaba alın. Sütü, zeytinyağını, tuzu, pul biberi ve rendelenmiş sarımsakları üzerine döküp karıştırarak marinesi için biraz bekletin. Diğer tarafta ıspanakları susuz olarak bir tencereye koyup hafif pişirin. Soğanları ufak ufak doğrayın. Ocağa yağı koyup doğradığınız soğanları ve tuzu ekleyip kavurun. Ocakta hafif pişen ıspanakları doğradıktan sonra, karabiber ile birlikte soğanların üzerine ekleyip kavurun. Yufkayı ikiye katlayıp kenarlarından keserek kare hale getirin. Sonrasında kare yufkayı üçe bölün. Böldüğünüz yufkayı açıp ortasına, sırtı yere gelicek şekilde ikiye bölünmüş levreğin tekini koyun. Üzerine ıspanaklı iç harcı koyup levreğin diğer eşini üzerine kapatın. Yufkayı da üzerine kapatıp tepsiye koyarak üzerlerine marine sosu sürüp 180 derecede pişirin. Piştikten sonra balıkların yanına roka ve limonla servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.