Hamuru için; 3 su bardağı un 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya 1 adet yumurta akı 1 tatlı kaşığı tuz Biberli İç Harç İçin; 4 adet kırmızı biber 1 diş sarımsak 1 tatli kadigi domates salçası Yarım çay kaşığı tuz Zeytinli İç Harç İçin; 150 gr zeytin ezmesi 6-7 dal taze kekik Peynirli İç Harç İçin; 150 gr beyaz peynir Bir tutam maydanoz Üzeri İçin; Yumurta sarısı Çörek otu
Hamuru için mayayı, sütü ve yarım yemek kaşığı şekeri bir kaba koyup karıştırın. Sonrasında biraz bekletin. Yumurtanın akını, sıvıyağı başka bir kaba koyun. Üzerine kalan şekeri ekleyin. Sonrasında unu,tuzu ve beklettiğiniz mayayı ekleyip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini kapatarak dinlendirin. Biberli iç harç için, biberleri közleyip sarımsağı doğrayın. Közlenen biberlerin kabuklarını soyun. Sonrasında biberleri sarımsağı tuzu ve salçayı rondodan geçirin. Peynirli iç harç için, peyniri bir kaba koyup üzerine maydanozları doğrayıp karıştırın. Zeytinli iç harç için, zeytin ezmesini ve taze kekiğin yapraklarını bir kaba koyarak karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamuru üç parçaya ayırın. Sonrasında hamurları açın. Üzerlerine sıvıyağ sürün. Yaptığınız iç harçların her birini bir hamura koyup rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra yan yana koyup hepsini aynı boya getirin. Saç örgüsü gibi örüp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpin. Fırına vererek pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.