1 su bardağı süt 1 paket kuru maya 2,5 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı şeker 2 adet yumurta Bir tutam tuz 3,5 su bardağı un İçi İçin; 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr) 2 yemek kaşığı esmer şeker 2 yemek kaşığı tarçın
Hamuru için sütü ılıtın. Ilıttığınız sütü mayayı ve şekeri bir kaba koyarak mayası için biraz bekletin. Tereyağını başka bir kaba koyun. Üzerine yumurta ve tuzu koyup karıştırın. Son olarak ununu da ekleyip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine kapatarak hamuru dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru açın. Açtıktan sonra üzerine tereyağı sürün. Üzerine önce esmer şekeri sonrasında tarçını serpin. Sonrasında kare kare kesin. Kestiğiniz hamurların bir sırasını başından sonuna doğru üst üste gelecek şekilde toplayın. Topladığınız her sırayı pişireceğiniz ince dikdörtgen kaba yerleştirin. 180 derece de fırına vererek pişirin
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.