Cızlama

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Aydan Yıldız oldu. Aydan Yıldız, Tarsus mutfağına özgü “Tahinli Lahana”, “Dilber Dudağı”, “Ciğer Kavurma ve Sarımsaklı Bulgur Pilavı” ve“Cızlama” yaptı.  

 

CIZLAMA 
 

 

HAMURU İÇİN:
 

 

5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tuz 
3 çay bardağı su 
 

 

SOSU İÇİN:
 

 

3 su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 adet yumurta 
1 paket kabartma tozu 
 

 

ÜZERİ İÇİN:
 

 

400 gram lor peyniri 
Hamuru için sıvıyağ, su, tuz ve un harmanlanıp yoğurulur. Hamurdan beze yuvarlanır ve ince açılır. yufkalar hafif kuruması için serilir. Nemi giden yufkaların orta kısmına lor peyniri konur. Karşılıklı iki kenarı ortada buluşturulur ve akordeon gibi büzdürülür. Bıçakla kalın dilimlere ayrılır. Kıvrımları açılmadan yağlanmış fırın tepsisine alınır. Sosu için yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozu karıştırılır. Bu sos cızlamanın üzerine gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.