Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Aydan Yıldız oldu. Aydan Yıldız, Tarsus mutfağına özgü “Tahinli Lahana”, “Dilber Dudağı”, “Ciğer Kavurma ve Sarımsaklı Bulgur Pilavı” ve“Cızlama” yaptı.
CIZLAMA
HAMURU İÇİN:
5 su bardağı un 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz 3 çay bardağı su
SOSU İÇİN:
3 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
400 gram lor peyniri Hamuru için sıvıyağ, su, tuz ve un harmanlanıp yoğurulur. Hamurdan beze yuvarlanır ve ince açılır. yufkalar hafif kuruması için serilir. Nemi giden yufkaların orta kısmına lor peyniri konur. Karşılıklı iki kenarı ortada buluşturulur ve akordeon gibi büzdürülür. Bıçakla kalın dilimlere ayrılır. Kıvrımları açılmadan yağlanmış fırın tepsisine alınır. Sosu için yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozu karıştırılır. Bu sos cızlamanın üzerine gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.