Her gün ayrı bir yöreden bir ev hanımı Nursel’in Mutfağı’ndakonuk olacak. Nursel Ergin’in kendi evinde günlük hayatının içinde, misafir sıcaklığında konuk edeceği ev hanımları Anadolu’nun muhteşem mutfağını ekranlara taşıyacak. Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Emel Balbakanoldu. Emel Balbakan, Aydın mutfağına özgü “Cızbız”, “Kabak Köftesi”, “Muhallebili İncir Dolması”ve “Paşa Böreği” yaptı.
PAŞA BÖREĞİ
Hamuru ıslamak için; 5 parça dana kaburga et 1 adet kuru soğan 2 dal biberiye Su
Hamuru İçin;
3 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı sıvıyağ Aldığı kadar un İç harcı İçin; Yarım kg kıyma 2 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz
5 parça dana kaburga etini bir bütün soğan ve biberiye ekleyerek haşlayın. Yumurtaları kırıp suyunu ekleyin. Tuz ve ununu da ekleyip yoğurarak hamur haline getirin. Oluşan hamuru bölerek 6 beze yapın ve hamurları açın. Diğer tarafta bir tavaya tereyağını koyarak kıymaları kavurun. Soğanları ince ince doğrayarak karabiber ve tuz ile birlikte kıymalara ekleyin. Maydanozları da doğrayıp, ceviz ile birlikte yine kıymalara ekleyin. Başka bir tencereye yağ koyup açılan hamurları kızartın. Kaburga etini haşlandıktan sonra süzerek etin suyunu ayırın. Kızaran hamurları bu et suyuna batırarak bir kaba alın. Üzerine yapılan kıymalı harcın bir kısmını koyun. 6 hamur üst üste gelecek şekilde sadece en üstüne koymadan aralarına yapılan kıymalı harcı koyun. Sonrasında 5 dakika fırına verin. Fırından çıktıktan sonra dilerseniz, üzerine sulandırılmış süzme yoğurt ve tereyağında yakılmış kırmızı toz biberle servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.