Kabak Kıvırması

ZONGULDAK/TÜLAY HANIM'IN MUTFAĞINDAN 
KABAK KIVIRMASI 
HAMURU İÇİN:

2 adet yumurta 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı yoğurt 
2 su bardağı su 
Yarım paket kabartma tozu 
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un 
İÇ HARCI İÇİN:

2 kilo bal kabağı 
2 su bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın 
2 çay kaşığı karabiber 
2 su bardağı toz şeker 
ARASINA SÜRMEK İÇİN:

1 çay bardağı sıvıyağ 
Hamuru için, yumurtalar, bir fiske tuz, su, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. kontrollü olarak un koyulup hamur yoğurulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarılır. Her beze ince açılır. İç harcı için kabaklar soyulup rendelenir. Elle sıkılarak fazla suyu çıkarılır. İçine karabiber koyulup harmanlanır. Rondodan geçirilmiş cevizler, tarçın karıştırılır. Açılan yufkaya sıvıyağ, kabaklı karışım, üzerine cevizli karışım, onun da üzerine toz şeker serpilir ve yayılır. Yufka ortadan ikiye kesilir. Parçalar rulo yapılır ve burularak kendi etrafında döndürülür. İlk parça yuvarlak fırın tepsisinin ortasına konur. Diğer parçalar da onun etrafına dolanır. Kabak kıvırmasının üzeri yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.