Patatesli Kıymalı Tepsi Böreği

ASUMAN HANIM'IN MUTFAĞINDAN PATATESLİ KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ 
1 adet yaş maya
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı toz şeker 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 su bardağı sıvıyağ 
3 yemek kaşığı tereyağı 
4 adet patates 
1 su bardağı su 
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 
İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo dana kıyma 
3 adet patates 
3 adet kuru soğan 
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam maydanoz 
1 çay kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber 
Hamuru için maya, üzerine ılık su katılarak ezilir. Haşlanmış 4 patates ezilir. İçine yoğurt, ertilmiş tereyağı, sıvıyağ, kabartma tozu koyularak karıştırılır. Ilık suyla ezilmiş maya patatesli harca katılır. Tuzu katılarak elle harmanlanır. İçine kontrollü olarak un katılır ve yoğurmaya başlanır. Elde edilen yumuşak hamur üzeri kapatılarak mayalanması için yarım saat bekletilir.
İç harcı için kıyma kavurulur. İçine zeytinyağı ve yemeklik doğranan kuru soğanlar katılarak kavurmaya devam edilir. Tuz, pul biber, kimyon, karabiber ve haşlanıp rendelenmiş 3 patates karışıma ilave edilir. İnce kıyılmış maydanozu da katıldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur iki parçaya bölünür. Tezgaha un serpilerek ilk parça alınır ve önce elle biraz büyüdükten sonra biraz zeytinyağı dökülerek merdane yardımı ile açılır. Böreğin konulacağı fırın tepsisi yağlanır. Hamur tepsiye yayılır. Üzerine iç harç serilir. Diğer hamur da aynı şekilde açıldıktan sonra üstüne kapanır. 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurta karıştırılır, böreğin üzerine sürülür. Börek dilimlendikten ve çörekotu serpildikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırına atılır. Yaklaşık 15 dakika sonra ısı 180’e düşürülerek pişirilir.