Nursel Ergin bugün, Şef Şenol Demirtaş ile birlikte peynirli fırınlanmış dana şaşlık tarifini yapımını gösterdi.
Malzemeler:
1 kg kontrafile
1 kg kültür mantarı
1 kg kuru soğan
500 gr dilim kaşar
Pul biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Sosu İçin:
3 adet domates
4 diş sarımsak
Marinesi İçin:
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Bir tutam taze biberiye
Kekik
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Dövülmüş kontrafile marine edilir ve 1 gün beklenir. Marine için soğan, sarımsak, biberiye, kekik, karabiber ve tuz rondodan geçirilir. İçine sıvıyağ eklenir. Etler bu sosla marine edilir.
İç harcı İçin soğanlar piyazlık doğranır. Tavada sotelenir. Mantarlar doğranır, ayrı bir tencerede sotelenir. Soğanlar ve mantarlar ayrı kaplara alınır ve baharatlandırılır. Kontrafilenin içine kaşar peyniri, mantar, soğan koyulur ve sarılır. İstenilen kadar parçaya bölünür. Kürdanla tutturulur ve mühürlenir. Mühürlendikten sonra fırın kabına alınır. Sosu ayrı bir kapta pişirilir. Sos ve rende kaşar peyniri eklenerek fırına verilir. Kaşarlar eriyene kadar 200 derecede pişirilir. Dilenirse patates püresi ile servis edilir. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.