Malzemeler
Mercimekler suya atılır ve haşlanır.
Un, yumurta, tuz ve su ile hamur oluşturulur ve dinlendirilir.
Ardından iki bezeye ayrılıp açılır.
Pişen mercimeklere doğranmış soğan, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
Mantılar kare kare kesilip içine harç konur.
Bohça gibi ağzı açık kapatılır.
Dikey olarak tepsiye dizilir.
190 derecede üstü çok kızartılmadan pişirilir. Fırından çıkınca et suyu ve istenirse mercimek suyu dökülerek haşlanır.
Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.