İstanbul çay saatinden Çilekli Pasta

Şekeri ve yumurtayı bir tencereye veya yoğurma kabının kazanına ekleyip çırpın. Ardından çırparak hafif yanan ocağa koyup ısıtın. 

Sonrasında ocaktan alıp beyazlaşana kadar da mikserle çırpın. Başka bir kaba unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. 

Çırptığınız şeker ve yumurta kıvam aldıktan sonra yaptığınız unlu karışımı da içine ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Daha sonra yuvarlak bir çembere döküp 180 derecede fırına vererek pişirin.

 Muhallebisi için sütü, unu, şekeri yumurtaları, kakaoyu ve vanilyayı bir tencereye koyup çırparak pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine bitter çikolataları ekleyerek eritin. Çikolatalar eridikten sonra tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer tarafta üzeri için kremayı bir kaba koyup mikserle çırpın. Ardından kakaoyu da ekleyip tekrar mikserle çırptıktan sonra soğutun. Kek piştikten sonra biraz soğutup ikiye kesin. 

Alt tarafında olacak kekin üzerine yaptığınız muhallebiden sürün. 

İçerisine bir kaç adet çilek doğrayıp ekleyin. 

Daha sonra diğer keki de üzerine kapatıp tekrar muhallebiden sürün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Mehtap Çalışkan oldu. Mehtap Çalışkan, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Volovan", "Çilekli Pasta", "Mantarlı Kiş" ve "Ev Usulü Makaron" hazırladı.

Bu şekilde biraz soğuduktan sonra kenarlarına ve yan kısımlarına kakaolu kremadan sürün. 

Kenarlarını antep fıstığı ile süsleyip, üzerine çilek koyup süsledikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.