İstanbul çay saatinden Volovan

Hamuru için unu bir kaba koyun. Ardından tereyağını, kremayı,yumurtaları ve tuzu ekleyip hepsini birlikte yoğurun. Daha sonra yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp biraz dinlendirin.

Bu sırada pesto sosu için, zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtın. O ısınırken sarımsakları ufak ufak doğrayın. Sonrasında doğradığınız sarımsakları ve dolmalık fıstığı ekleyip hepsini birlikte kavurun.

Daha sonra altını kapatıp biraz soğutun. Bu sırada fesleğenleri iri iri doğrayıp parmesan peynirini rendeleyin. Soğuyan fıstıklara, antep fıstığını doğradığınız fesleğenleri ve parmesan peyniri ekleyip hepsini birlikte karıştırın. 

 

Sonrasında hepsini robota alarak küçültün. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Mehtap Çalışkan oldu. Mehtap Çalışkan, İstanbul'dan Çay saati mutfağına özgü "Volovan", "Çilekli Pasta", "Mantarlı Kiş" ve "Ev Usulü Makaron" hazırladı.

Diğer tarafta dinlenen hamuru açıp ufak kalıpla veya çay bardağı ile kesin. Kestiğiniz hamurların yarısını da çay bardağından daha ufak bir kalıpla kesip kenarlarını alın. 

Ardından büyük kalıpla kestiklerinizi tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, akını bir kaba alın. 

Ardından halka halka olan hamurları akına bulayıp sonrasında çörek otu ve ya haşhaşa buladıktan sonra tepsideki hamurların üzerine koyun. 

Aralarına pesto sosu koyup önceden ısıtılmış 180 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun.