Fas Mutfağı'ndan Seffa

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Chaimaa Horma Korkmaz oldu. Chaimaa Horma Korkmaz, Fas mutfağına özgü "Tajine", "Seffa", "Bastila" ve "Sebzeli Kuskus" yaptı.

 

Konukların karşılanılıp, giriş sohbeti, yemek yapımı ve sunumunun ekrana geleceği Nursel’in Mutfağı eğlenceli atmosferiyle Show TV’de sizleri bekliyor.

 

SEFFAA

3 su bardağı tel şehriye
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı soyulmuş badem
3,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Süslemek İçin;
Pudra şekeri
Tarçın

Tel şehriyeyi bir kaba koyup üzerine sıvı yağ ekleyip birlikte iyice ovun. Sonrasında buharlı bir tencereye veya bir tencerenin üzerine kevgir koyarak tel şehriyeleri haşlamaya başlayın. Ağzına bir bez kapatıp kapağını da kapatarak pişirin. Biraz piştikten sonra süzgeçteki tel şehriyeleri alıp üzerine sıcak su dökün. Sonrasında şehriyeleri başka bir kaba alıp üzerine haşlandığı sudan 2 kepçe kadar döküp karıştırarak suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra tekrar tencerenin üzerine koyup ağzını bir bez ve kapağını ile birlikte kapatarak pişirmeye devam edin. Bu işlemi şehriye pişene kadar bir kaç kez yapın. Son tencereye koymayı yapmadan önce üzerine tuz,kuru üzüm ve tereyağ ekleyip son kez buharlı tencereye koyup pişirin. Diğer taraftan bir tavaya yağ koyup bademleri kavurun. Kavrulan bademleri robottan geçirip iyice ufalayın. Pişen şehriyeyi ocaktan alıp biraz daha tereyağı,pudra şekeri ve ufalanan bademleri ekleyip karıştırın. Son olarak sunum tabağına alıp üzerine pudra şekeri ve toz tarçın koyarak servis edin.