Nursel Ergin bugün Özlem Öztürk'ü ağırladı. Özlem Öztürk Nursel'in Mutfağı'nda çay saati menüsüne özgü “Krem Karamelli Kek”, “Gelin Bohçası”, “Gizli Elma Bahçesi” ve “Milföylü Yufka Böreği” hazırladı.
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ
2 adet hazır yufka
6 adet milföy
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 şişe soda
250 gr süzme peynir
ÜZERİ İÇİN
Susam
Çörekotu
Dikdörtgen cam fırın kabına bir yufka kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkanın yarısı parçalanarak içine konur. Süt, yumurta ve soda karıştırılarak yapılan sosun bir kısmı üzerine dökülür. Milföyler dizilir. Üzerine ezilmiş peynir konulur. Sostan tekrar dökülür ve yufkanın diğer yarısı da parçalanarak peynirlerin üzerine yerleştirilir. İlk serilen yufkanın dışarda kalan kısımları içe doğru kapanır. Börek dilimlenir ve kalan sos üzerine dökülür. Çörekotu ve susam da eklendikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Türkiye'nin her yerinden lezzetler ve bilinmeyen tatlar Nursel'in Mutfağı'da!
Yapımcılığını Postmodern FilmProduction'ın üstlendiği "Nursel'in Mutfağı",Nursel Ergin'in sunumuyla renk katacağı programda; her yöreden farklı lezzetler sunulacak. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edileceği "Nursel'in Mutfağı"'nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.
X
Sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezlerden faydalanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam
ederek çerezleri kullanmamıza izin vermiş oluyorsunuz. Detaylı bilgi almak için
'Çerez Politikasını'
ve
'Gizlilik Politikasını'
inceleyebilirsiniz.