Konya Mutfağından "Dizme Fasülye"

MELİHA HANIM'IN KONYA MUTFAĞINDAN "DİZME FASÜLYE"

1,5 kilo taze fasülye
3 adet domates
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Pul biber
Tuz

Sunumu İçin;

Domates
Maydanoz

Taze Fasülyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra,iyice kurumasını sağlayıp, zeytinyağı ile kızartın. Düdüklü tencerenin dibine fasülyelerin bir kısmını sıralayarak kaplayın. Yemeklik doğranmış soğanları, ince dilimlenmiş sarımsakları, küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Bir tutam şeker, tuz ekleyin. Fasülyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine pul biber ve çok az zeytinyağı ilave edin. Su eklemeden 20 dakika pişirin. Sunum tabağına ters çevirerek koyun. Domates ve maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. 

 

Nursel Ergin’in sunumuyla “Nursel ile Ramazan Sofrası” Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan ayı boyunca her gün Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden Ramazan’a özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak. Nursel Ergin, Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak programında, ev hanımlarının kendi evlerine konuk olacak. Ev hanımlarının kendi yörelerine ait leziz yemeklerin ve Ramazan’a özel tariflerin ekrana taşınacağı programda; konuk olunan ailenin tüm fertleriyle bereketli bir Ramazan Sofrası hazırlanacak. 

Ramazan’a özel yemeklerin yapıldığı ve tariflerinin paylaşıldığı Nursel ile Ramazan Sofrası sıcak atmosferiyle Show TV’de sizleri bekliyor. Her yöreye ait farklı Ramazan lezzetlerinin sunulacağı “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan Ayı boyunca her gün Show TV’de!