Afyon Mutfağından "Sakala Çarpan Çorbası"

SULTAN HANIM'IN AFYON MUTFAĞINDAN "SAKALA ÇARPAN ÇORBASI"

2 su bardağı ıslanmış yeşil mercimek
2 su bardağı erişte
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı Sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tereyağ
Kuru nane
Karabiber
Tuz

Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır. Kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. 
Soğan soyulur, ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Biber ve domates salçası, kuru nane, karabiber katılarak bir iki defa çevrilir . Tuz ilave edilir. 
Kaynamakta olan mercimeğe erişteler eklenir ve yumuşayınca hazırladığımız sosu da ilave edip bir taşım kaynatılır. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.