Konya Mutfağından "Buhara Pilavı"

MELİHA HANIM'IN KONYA MUTFAĞINDAN "BUHARA PİLAVI"

1 kilo dana kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
4 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz 
Karabiber , et suyu

Sunumu İçin;

Çeri domates Düdüklü tencerede etleri pişirin. 
Soğanları küp küp doğrayın. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde kesin. 
Tereyağ erittiğimiz tencerede önce soğanları sonra havuçları soteleyin. Eti ekleyin kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu ekleyin. İyice kavrulan malzemeleri tencerenin dibine bastırın. 
Pirinci iyice yıkayın. Malzemelerin üzerine yayın. Haşladığımız etin suyunu pirinçlerin üzerine çıkacak şekilde ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sunum tabağına ters çevirerek servis edin. Çeri domatesle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Nursel Ergin’in sunumuyla “Nursel ile Ramazan Sofrası” Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan ayı boyunca her gün Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden Ramazan’a özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak. Nursel Ergin, Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak programında, ev hanımlarının kendi evlerine konuk olacak. Ev hanımlarının kendi yörelerine ait leziz yemeklerin ve Ramazan’a özel tariflerin ekrana taşınacağı programda; konuk olunan ailenin tüm fertleriyle bereketli bir Ramazan Sofrası hazırlanacak. 

Ramazan’a özel yemeklerin yapıldığı ve tariflerinin paylaşıldığı Nursel ile Ramazan Sofrası sıcak atmosferiyle Show TV’de sizleri bekliyor. Her yöreye ait farklı Ramazan lezzetlerinin sunulacağı “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan Ayı boyunca her gün Show TV’de!