Afyon Mutfağından "Sakala Çarpan Çorbası"

SULTAN HANIM'IN AFYON MUTFAĞINDAN "SAKALA ÇARPAN ÇORBASI"

2 su bardağı ıslanmış yeşil mercimek
2 su bardağı erişte
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı Sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tereyağ
Kuru nane
Karabiber
Tuz

Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır. Kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. 
Soğan soyulur, ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Biber ve domates salçası, kuru nane, karabiber katılarak bir iki defa çevrilir . Tuz ilave edilir. 
Kaynamakta olan mercimeğe erişteler eklenir ve yumuşayınca hazırladığımız sosu da ilave edip bir taşım kaynatılır. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun.

 

Nursel Ergin’in sunumuyla “Nursel ile Ramazan Sofrası” Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan ayı boyunca her gün Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden Ramazan’a özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak. Nursel Ergin, Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak programında, ev hanımlarının kendi evlerine konuk olacak. Ev hanımlarının kendi yörelerine ait leziz yemeklerin ve Ramazan’a özel tariflerin ekrana taşınacağı programda; konuk olunan ailenin tüm fertleriyle bereketli bir Ramazan Sofrası hazırlanacak. 

Ramazan’a özel yemeklerin yapıldığı ve tariflerinin paylaşıldığı Nursel ile Ramazan Sofrası sıcak atmosferiyle Show TV’de sizleri bekliyor. Her yöreye ait farklı Ramazan lezzetlerinin sunulacağı “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan Ayı boyunca her gün Show TV’de!