Afyon Mutfağından "Vişneli Ekmek Kadayıfı"

SULTAN HANIM'IN AFYON MUTFAĞINDAN "VİŞNELİ EKMEK KADAYIFI"

1 adet orta boy hazır ekmek kadayıfı
Yarım kilo vişne
2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Üzeri İçin;

Kaymak
Vişne

Hazır ekmek kadayıfını iyice ıslayın. Çok su çekmemesine dikkat edin. 
Toz şeker, su ve vişneyi kaynatın. Şekerler eriyince ocağı kapatın. Vişneleri şerbetten çıkarın. 
Sıcak şerbeti ekmek kadayıfının üzerinde gezdirin. 
Ekmek kadayıfımız soğuduktan sonra kaymak ve vişne ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Nursel Ergin’in sunumuyla “Nursel ile Ramazan Sofrası” Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan ayı boyunca her gün Show TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden Ramazan’a özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşacak. Nursel Ergin, Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak programında, ev hanımlarının kendi evlerine konuk olacak. Ev hanımlarının kendi yörelerine ait leziz yemeklerin ve Ramazan’a özel tariflerin ekrana taşınacağı programda; konuk olunan ailenin tüm fertleriyle bereketli bir Ramazan Sofrası hazırlanacak. 

Ramazan’a özel yemeklerin yapıldığı ve tariflerinin paylaşıldığı Nursel ile Ramazan Sofrası sıcak atmosferiyle Show TV’de sizleri bekliyor. Her yöreye ait farklı Ramazan lezzetlerinin sunulacağı “Nursel ile Ramazan Sofrası”, Ramazan Ayı boyunca her gün Show TV’de!