Konya Mutfağından "Buhara Pilavı"

MELİHA HANIM'IN KONYA MUTFAĞINDAN "BUHARA PİLAVI"

1 kilo dana kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
4 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz 
Karabiber , et suyu

Sunumu İçin;

Çeri domates Düdüklü tencerede etleri pişirin. 
Soğanları küp küp doğrayın. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde kesin. 
Tereyağ erittiğimiz tencerede önce soğanları sonra havuçları soteleyin. Eti ekleyin kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu ekleyin. İyice kavrulan malzemeleri tencerenin dibine bastırın. 
Pirinci iyice yıkayın. Malzemelerin üzerine yayın. Haşladığımız etin suyunu pirinçlerin üzerine çıkacak şekilde ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sunum tabağına ters çevirerek servis edin. Çeri domatesle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.