Lezzetli yemeklerin buluşma noktası Nursel'in Evi'nde "Kabak Karnıyarık" tarifi verildi.
4 adet kabak
İç Harcı için;
500 gr ufak doğranmış kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
1 çay bardağı domates sosu
Kimyon
Pul biberTuz
Kabakları yıkayın baş kısımlarından kesip kabuklarını hafif temizleyin.Tuz eklediğiniz kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Hafif haşlanan kabakların içini güzelce oyun. Diğer taraftan etlerinizi kızgın tavaya sıvıyağ ile birlikte kavurun. Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanı, ince dilimlediğiniz yeşil biberi, domates sosu, kimyon, pulbiber, tuz ekleyip kavurmaya devam edin. İçlerini oyduğunuz kabakları fırın tepsisine alın. Üzerine önce tuz, pulbiber serpin ardından iç harcımız ile doldurup tepsiye çok az su ekleyip 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.