Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Yıldız Çam oldu.Yıldız Çam, Bitlis mutfağına özgü "Fıççın", "Katıklı Dolma", "Büryan" ve "Tahinli Cevizli Burma" yaptı.
KATIKLI DOLMA
1,5 kilo kabak
İÇ HARCI İÇİN
300 gr dana kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
ÜZERİ İÇİN
Yoğurt
Tereyağı
Pul biber
Kabakları soyup ikişer parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Ardından içlerini oyarak alın. Diğer tarafta iç harcı için, bulguru bir kaba koyun. Üzerine soğanı rendeleyin. Daha sonra salçayı kıymayı baharatları ekleyip yoğurun. Sonrasında kabakların ortasını bu harçla doldurun. Doğrarken aldığınız kabağın içleri tencerenin dibine yerleştirip, üzerine doldurduğunuz kabakları koyup bir bardak kadar su da ekleyip kısık ateşte pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.