Nursel'in Evi'nde yöresel lezzetlerden olan "Çorum Mantısı" tarifi verildi
500 gr dana kuzu karışık kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı salçalı et suyu
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamuru için;500 gr un 1 yumurta 1 yemek kaşığı sıvıyağ Bir tutam tuz Aldığı kadar su
Üzeri için;1 su bardağı sarımsaklı yoğurtMaydanoz Bir kabın içine unu, yumurta, sıvıyağ, su ve tuzu katıp karıştırmaya başlıyoruz. Sonra yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra 2 eşit parçaya bölüp dinlendirin . Hamurunuzu oklavayla açıyoruz. Hamurumuz ne ince ne de çok kalın olacak. Sonra kare kare kesiyoruz. Kare hamur elde ediyoruz. Hamurunuzun uçlarını birleştiriyoruz. Bükme işlemi bittikten sonra fırın tepsinizde hafif yağlayarak kızartın. kaynar suda mantılarımızı haşlıyoruz. Diğer yandan kıymanızı kavurun. Tereyağı, salça ekleyip kavurmaya devam edin. Salçalı et suyu, su, tuz atıp pişirin. Kaynayan sosun üzerine mantıları ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Sunum tabağına aldığınız mantılarınızın üzerini sarımsaklı yoğurt va maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.